Onder dit menu vindt u meer informatie over de regeling bij klachten en over uw privacy.
Het doel van de klachtenregeling is om zo snel en laagdrempelig mogelijk een klacht af te handelen. Maak het niet groter dan het is, maar bagatelliseer de klacht ook niet. Natuurlijk probeert de huisarts in een persoonlijk gesprek met u het probleem op te lossen.
Lukt dit niet, dan kunt u contact opnemen met de onafhankelijke Klachtenfunctionaris van DOKH.
De Klachtenfunctionaris van DOKh verzorgt de opvang van uw klacht. Deze functionaris is onafhankelijk. Het is zijn of haar taak om u te helpen de klacht te formuleren, raad te geven en bij te staan in het proces van afhandeling van de klacht. De Klachtenfunctionaris neemt contact met u en de huisarts op over de voortgang van de klachtafhandeling.
Bemiddeling gaat van start als beide partijen en de Klachtenfunctionaris er van overtuigd zijn dat bemiddeling kan leiden tot oplossing van de klacht. Als beide partijen toestemming geven wordt binnen twee weken een eerste bemiddelingsgesprek gevoerd. In eerste instantie vindt dit gesprek telefonisch plaats maar indien gewenst kan er ook een afspraak gemaakt worden waarbij partijen om tafel zitten.
Om het klachttraject af te ronden, is de arts verplicht binnen 6 weken na het indienen van de klacht u te informeren over haar oordeel Met een oordeel wordt bedoeld, dat de huisarts schriftelijk aangeeft welke beslissingen zij over en naar aanleiding van de klacht heeft genomen en welke maatregel(en) zij eventueel neemt. De termijn van 6 weken kan maximaal verlengd worden met vier weken, als de huisarts de patiënt daarvan tijdig op de hoogte stelt.
Als beide partijen tevreden zijn over het oordeel, dan is de klacht hiermee afgedaan. Indien de patiënt niet tevreden is en de klachtenprocedure wil voortzetten, dan is er sprake van een geschil. Na het oordeel van de huisarts heeft u 6 maanden de tijd om te beslissen of u het geschil wilt indienen bij de geschilleninstantie.